Creme pentru fata: tipuri

herb.md

Ingrijirea selectata corespunzator, pe linga genetica, este instrumentul principal pentru sanatatea si fumusetea pielii fetei. Astazi este foarte dificil sa faci o alegere intre o varietate mare de produse. Cremele de fata se aleg dupa urmatoarele criterii: momentul aplicarii, scopul, efectul, tipul de piele, etc. Sezonul de aplicare, de asemenea, joaca un rol important, deoarece se recomanda utilizarea unor produse complet diferite pentru iarna si vara.

Clasificarea dupa momentul aplicarii

Unele creme sunt menite sa fie folosite in timpul zilei, in timp de celelalte – noaptea. Functia principala a cremelor de zi este protejarea impotriva conditiilor meteorologice, precum hidratarea si hranirea pielii. Crema de zi protejeaza barierea lipidica si retine umiditatea. De regula, are o structura delicata si poate servi ca o baza sub machiaj.  

Ce ingrediente contin cremele?

Cremele de zi satureaza pielea cu vitamine benefice pielii, a caror functie principala este prevenirea procesului de imbatrinire, combaterea ridurilor, hidratarea, hranirea si tonifierea pielii. Ele sunt saturate cu un filtru UV, care protejeaza pielea de soare si previne deteriorarea din cauza razelor ultraviolete. Componentele precum acidul hialuronic si diverse extracte de plante ajuta la mentinerea nivelului de umiditate. Acizii exfoliaza celulele moarte si regenereaza pielea. 
Functia principala a cremelor de noapte este de a hrani, a hidrata si a restabili pielea. Spre deosebire de crema de zi, o crema de noapte se refera la maximizarea hranirii si reinnoirii pielii. Noaptea, componentele active ale cremei patrund in derma, ce ajuta la imbunatatirea circulatiei singelui, la tonifiere. Crema de noapte are o textura mai densa, deoarece pielea o absoarbe mai mult timp. Cum sa ajungem la alegerea finala a cremei? Aici tot este individual – depinde de scopul procurarii, tipului de piele si cu ce problema te confrunti.

Clasificarea dupa scop

Cremele sunt impartite in hranitoare, hidratante si anti-imbatrinire. 
Crema hidratanta este una dintre cele mai importante produse din segmentul de frumusete. Asa tip de crema este capabila sa sature pielea cu umiditate, eliminand imperfectiunile minore. Ele sunt concepute pentru pielea uscata sau normala.
Pentru persoanele cu ten mixt sau gras sunt potrivite alte tipuri de crema, cu textura mai usoara. Cel mai comun tip de pielea de obicei este mixt.
Cum sa determinati daca aceasta crema va rezolva problemele dorite sau nu? 
Cremele anti-imbatranire sunt o modalitate eficienta de intinerire a pielii. Ingrijirea aceasta este utila si necesara incepind cu virsta de 30 de ani. Nu trebui sa ai aceasta virsta ca sa ai nevoie de crema anti-imbatrinite. Exista diferite semne care indica necesitatea unui astfel  tip de crema – culoarea plictisitoarea, porii pronuntati, riduri si pete de virsta. 
De obicei, cosmetologul recomanda utilizarea unor formule lichide care contin acidul hialuronic, precum si acizii din fructe, vitamine, colagen, proxilan, coenzime si peptide. Aceste componente sunt bune pentru hidratarea si regenerarea pielii. Ingredientele hidratante au ca scop atragerea si prevenirea evaporarii umiditatii. Textura cremei trebuie  sa fie confortabila. Prevenirea deshidratarii, de asemenea, este sarcina cremelor anti-imbatrinire.
Atunci cind alegeti produsele, trebuie sa acordati atentie tipului de piele. Deci, pentru tenul mixt si gras este potrivita o crema cu textura usoara, care bine hidrateaza si are un efect matifiant, iar pentru tenul matur, predispus la uscaciune se potriveste o crema hidratanta cu textura mai desna. 
Tipul de piele se poate schimba de-a lungul vietii si tinde sa treaca de la cel gras la cel uscat. Daca pielea este predispusa la eruptii cutanate, atunci este necesar sa alegeti o ingrijire mai extinsa, care vizeaza combaterea acneei.
Tipurile si proprietatile cremelor pot fi enumerate la nesfirsit. Cel mai important lucru atunci cind alegeti o crema sunt carateristicle individuale ale pielii. Cea mai buna alegerea este sa va adresati unui specialist care o sa va ajute sa selectati produsele potrivite dvs.