Livrare gratuită de la doar 200 MDL!
Livrarea în Chișinău este gratuită de la 200 lei. În alte localități livrarea este gratuită de la 500 lei.

Rutina de îngrijire coreeană

herb.md

Produsele cosmetice coreene au devenit virale și au atras atenția întregii lumi asupra sa. Dar ce este special în produsele coreene?

Cosmetica coreeană – este reprezentată prin produse cosmetice decorative și produse de îngrijire a tenului, care își au originea în Coreea de Sud. Coreenii au creat o proprie filosofie pentru abordarea frumuseții, tinereții și sănătății pielii. Eficacitatea acestor produse se datorează nu doar tehnologiei de fabricare, ci și ingredientelor selectate minuțios. Unele tipuri de plante, care sunt menționate printre ingredientele de bază ale produselor coreene se regăsesc doar în Coreea de Sud, astfel oferind o valoare deosebită acestora.

Pielea femeilor coreene – este un motiv de invidie, ea arată mereu impecabil: netedă, fără denivelări, perfect curată, de parcă ar fi din porțelan! Dar, este important de menționat faptul că nu genetica le oferă aceste capacități ale pielii, coreencele au demonstrat unei lumi întregi că știu să își îngrijească corect pielea.

Este bine de știut că orice defect al pielii nu se maschează cu ajutorul produselor cosmetice, dar imediat este remediat cu ajutorul produselor coreene de îngrijire corect selectate. Fiecare seară a coreencelor este însoțită de un ritual de îngrijire. Rutina de îngrijire coreeană implică o abordare specială și constă din cel puțin 10 pași.

Rutina de îngrijire coreeană.

O rutină corectă, care include produsele coreene de îngrijire este selectată în funcție de tipul pielii. În cosmetica coreeană de îngrijire la etapa de curățare a tenului, nu veți găsi săpun sau produse ce conțin alcool, iar întreg sistemul coreean implică până la 10 etape de îngrijire a pielii. Respectând rutina zilnică de îngrijire cu produsele coreene, pielea va fi recunoscătoare – va deveni mai radiantă, mai fermă și mai tânără.

Stereotipuri despre cosmetica de îngrijire coreeană.

Produsele coreene sunt de o calitate înaltă și într-adevăr eficiente, în cazul în care sunt selectate corespunzător tipului de piele și problemelor acesteia.

Dar, este bine de știut miturile des răspândite despre produsele coreene:

 • Produsele coreene sunt scumpe – este un mit, termenul ”scump” nu se potrivește acestora. Pe site-ul www.herb.md veți găsi produse disponibile fiecărui buzunar, iar calitatea va fi pe măsura așteptărilor;
 • Rutina de îngrijire coreeană este prea dificilă  – nici acest termen nu se potrivește produselor de îngrijire coreene, este doar important de a urmări anumiți pași, care devin ușor o obișnuință plăcută și relaxantă;
 • Produsele coreene de îngrijire nu au mențiunea pentru ce vârstă se potrivesc, deci nu sunt pentru mine  – într-adevăr, pentru cosmetica coreeană nu este specific crearea liniilor cosmetice pe vârstă, deoarece sunt concepute pentru tratarea și prevenirea problemelor pielii, indiferent de vârstă, pielea are nevoie de îngrijire corespunzătoare.

Îngrijirea pielii cu produsele coreene în 10 pași:

 1. Îndepărtarea machiajului cu un ulei hidrofil sau șerbet. Șerbetul reprezintă un ulei hidrofil în stare solidă. Machiajul, crema cu protecție solară obligatoriu se îndepărtează cu un ulei hidrofil, acesta fiind o alegere corectă și pentru a îndepărta impuritățile, a curăța pielea de  puncte negre și exces de sebum;
 2. Folosim spumă sau gel de curățare. Alegerea produsului potrivit pentru curățarea pielii poate preveni unele probleme ale ei. Exact la etapa de curățare, avem toate șansele să deteriorăm bariera lipidică a pielii, ceea ce duce la apariția inflamațiilor și erupțiilor cutanate. Produsul pentru curățarea pielii trebuie să fie cu un pH de aproximativ 5,5. Optați pentru un produs, care să nu usuce pielea, ci o să vă ofere senzația de curățenie , confort și hidratare.
 3. Exfoliere de 2-3 ori pe săptămână. La etapa de exfoliere putem folosi șervețele demachiante, scrub-uri ușoare, peeling-uri gentile, pudra enzimatică, șervețele îmbibate cu acid. Această etapă este necesară pentru a îndepărta celulele moarte de pe suprafața pielii, pentru a curăța porii și a elimina excesul de sebum. Etapa de exfoliere va pregăti tenul pentru aplicarea altor produse de îngrijire din rutină.
 4. Toner – o etapă importantă în rutina de îngrijire, tonerul va fi hidrata pielea la maxim. Iar pe parcursul zilei, puteți aplica un mist pentru hidratare suplimentară.
 5. Ser/ ampulă/ esență – reprezintă tratamentul esențial din rutina de îngrijire coreeană. Dacă doriți să stopați schimbările provocate de vârstă atunci de ajutor vor fi peptidele, collagenul, antioxidanții, vitamina C, retinolul ș.a. Pentru diminuarea pigmentului petelor pigmentare și pot acneice – niacinamida, glutationul, vitamina C, retinolul, acid AHA. Pentru ameliorarea inflamației și erupțiilor cutanate veți folosi acizii BHA.
 6. Mască pentru față.  Este acea etapă care poate fi omisă din rutina zilnică. Masca facială trebuie să fie aleasă corect , fie ea din țesătură sau hidrogel, atrageți atenția la ingredientele active, combinația perfectă a acestora în îngrijirea coreeană vă va garanta un rezultat pe măsură.
 7. Emulsia – reprezintă o substanță foarte ușoară, la consistență este mult mai ușoară decât crema, dar mai consistentă decât serul. Este o etapă care poate fi neglijată în ritualul de îngrijire coreeană.
 8. Cremă pentru zona ochilor. Zona ochilor la fel necesită o îngrijire deosebită. În rutina de îngrijire coreeană tot mai des întâlnim 2 faze de aplicare ale produselor destinate zonei din jurul ochilor – ser + cremă. Această zona este una dintre cele mai afectate de riduri, deoarece aici sunt active expresiile noastre faciale.
 9. Crema de față/ mască facială de noapte. Această etapă este esențială, pentru a ”sigila” toate ingredientele active, care au fost aplicate în pașii anteriori. De asemenea, crema are scopul de a reține umiditatea în piele. Funcționează foarte bine și măștile faciale aplicate pe noapte, ele sunt mai concentrate și au eficiența unui ser.
 10. Cremă cu protecție solară. În rutina de îngrijire a femeilor coreene este obligatoriu aplicarea cremei cu protecție solară. Atunci când alegeți produsul potrivit, atrageți atenția la SPF și PA. Indicatorul PA – razele UVA – sunt razele, care pătrund în derm și provoacă  fotoîmbătrânirea, a fost demonstrat faptul că chiar și pe timp înnorat, aproximativ 80% din razele UVA ajung la suprafața pielii noastre. Aceste raze pătrund prin sticlă și dăunează pielii, chiar dacă conduceți sau sunteți în transport, razele respective sunt emanate și de lămpile fluorescente. Indicatorul SPF – razele UVB – sunt active în perioadă când soarele este în forță deplină, primăvara și vara. Pentru a evita arsurile, folosim cremă cu protecție solară contra razelor UVB. Aceste raze sunt cele mai active în intervalul orelor 10:00 – 16:00.

Ia aminte! Ești minunată, iar rutina coreeană de îngrijire atent selectată de către consultanții magazinelor HERB îți vor pune în evidență frumusețea.