Acizii in produsele cosmetice: de ce sunt necesari si cum sa-i folosim in rutina noastra zilnica:

herb.md

Am decis sa deschidem un subiect foarte interesant in domeniul ingrijirii. Subiectul utilizarii acizilor in rutina noastra zilnica. Majoritate auzind cuvantul „acid”, ba chiar pentru fata, de cele mai multe ori sunt speriati si refuza sa asculte mai departe. Dar haideti sa deschidem valul secretelor acestui produs. Suntem siguri ca dupa ce veti citi acest articol, cu siguranta nu veti fi atat de sceptici cu privire la produsele cu acizi. Iar in magazinele Herb din Chisinau exista o selectie uriasa de produse cu acizi, si cu siguranta vei putea alege ceea ce ti se potriveste!

Acizii au devenit parte integranta a produselor cosmetice, ii gasiti prezenti pe etichetele sampoanelor, cremelor, peeling-urilor, mastilor si multor produse cosmetice. De ce sunt necesari si cum sa ii folositi pentru a obtine efectul maxim? Consultantii nostri din magazinele fizice Herb si consultantii nostri online va vor ajuta cu un raspuns la aceasta intrebare.

Acizii joaca roluri diferite, dar functia lor principala este de a exfolia celulele moarte ale pielii si de a stimula reinnoirea acestora. De asemenea, pot lupta impotriva diferitor imperfectiuni ale pielii, cum ar fi acneea, pigmentarea si ridurile. Acizii actioneaza diferit, exact din acest motiv este important sa alegeti produse cu acizi, care sunt potrivite pentru tipul pielii dvs.

Acizii cel mai des intalnite in produsele cosmetice de ingrijire sunt: acidul glicolic, acidul salicilic, acidul citric si acidul lactic.

Acidul glicolic - este unul dintre cei mai populari acizi prezent in produsele cosmetice de ingrijire. Are proprietati, care ajuta la uniformizarea texturii pielii, reduce aspectul ridurilor si petelor pigmentare. De asemenea, acidul glicolic poate are capacitatea de a preveni aparitia acneei si ofera luminozitate tenului.

Acidul salicilic – are proprietati care ajuta la combaterea acneei. De asemenea, poate este eficient pentru a reduce aspectul cicatricilor si petelor post-acneice. Acidul salicilic este excelent pentru tenul gras si mixt.

Acidul lactic - este o componenta naturala al laptelui si este utilizat pe scara larga in cosmetica. Ajuta la hidratarea si netezirea pielii, reduce aspectul ridurilor si ofera pielii luminozitate. Acidul lactic poate fi folosit atat pentru a combate hiper-pigmentarea pielii, cat si pentru a reduce ridurile fine.

Astfel, putem concluziona ca acizii sunt un importanti in produsele cosmetice si pot ajuta la combaterea diferitor imperfectiuni ale pielii, precum ridurile fine, petele pigmentare, cicatricile si acneea. Cu toate acestea, este important sa alegeti acizii potriviti pentru tipul si necesitatile pielii, sa utilizati concentratia corecta, asa cum este indicat pe ambalaj. Si pentru a nu gresi in alegerea pe care o veti face, atunci cand vizitati unul din magazinele fizice Herb din Chisinau, consultantii nostri va vor ajuta mereu.