Suplimente de bază

În primul rând trebuie să știi ca suplimentele nutritive îți aduc avantaje pentru sănătate,  optimizându-ți procesele interne și aducându-ți rezultate mai rapide.

De ce folosim suplimente nutritive mai ales când depunem efort fizic intens? În ciuda tuturor așteptărilor, încă nu reușim să folosim alimentele ca sursă principală pentru a oferi organismului nostru toate substanțele nutritive de care are nevoie pentru a fi sănătos. Astfel că suplimentele nutritive au devenit din ce în ce mai utilizate produse pentru a suplimenta necesarul de vitamine și minerale, proteineaminoacizi etc.

Prețul (mdl)
de la
până la
Brand
California GOLD Nutrition
21st Century
Nature’s Way
Now Foods
Solgar
Swiss Energy
YumEarth
Sortare după preț: implicit mare mic

Iată ce beneficii are consumul de suplimente nutritive

Oferă stare generală de bine și energie

Datorită compoziției bogate în vitamine și minerale, suplimentele oferă o stare generală de bine pentru că organismul funcționează în parametri normali, bucurându-te totodată de mai multă energie.

Suplimentele nutritive pot avea un rol benefic în combaterea depresiei, anxietății și a stărilor proaste în general.

Există suplimente nutritive pentru sportivi cum ar fi băuturi energizante cu electrolițibăuturi energizantegeluri energizante cu electroliți sau geluri energizante izotonice care au rolul de a le oferi mai multă energie, astfel încât aceștia să obțină performanțe remarcabile la competițiile la care participă. Desigur că acestea pot fi folosite și de către persoanele care nu fac foarte mult sport, însă se simt mai mereu obosite și lipsite de energie.

Întăresc sistemul imunitar

Unele suplimente nutritive pot fi de mare ajutor în cazul unui sistem imunitar slăbit. Acestea sunt foarte benefice deoarece ajută la întărirea sistemului imunitar datorită complexului foarte bogat de vitamine și minerale aflat în compoziția suplimentelor.

Suplimentele alimentare contribuie la întărirea dar și la sprijinirea funcțiilor sistemului imunitar, astfel încât acesta să facă față cu brio provocărilor zilnice.

Au rol benefic pentru piele

Dacă consumați suplimente nutritive pielea poate avea la rândul său foarte mult de câștigat de pe urma administrării acestora pentru că or vor face mai elastică, hidratată și mai flexibilă.

Cum am mai discutat în articole anterioare suplimentele aduc beneficii și pentru ligamente și articulații, acestea făcându-le mai puternice și mai sănătoase. Suplimentele au rolul de regenerare articulară ajutând la creșterea mobilității, durerea este neutralizată, iar inflamațiile articulare sunt reduse, în timp ce stresul oxidativ este neutralizat.

Ajută la arderea grăsimilor

Suplimentele nutritive mai pot reprezenta un real ajutor și atunci când porți o luptă împotriva kilogramelor în plus. Cu ajutorul acestora poti slăbi mai rapid, accelerând arderea grăsimilor și a caloriilor.