Livrarea in raza orașului Chișinău este Gratis de la suma de 200 de lei.
Livrarea in raza orașului Chișinău este Gratis de la suma de 200 de lei.

Cauzele pentru care apar petele pigmentare. De ce apar și cum sa le tratam corect?

herb.md

Cauzele pentru care apar petele pigmentare. De ce apar și cum sa le tratam corect?

Petele pigmentate nu sunt doar un defect cosmetic enervant, adesea aspectul de pigmentare este asociat cu o defecțiune a organelor interne. Mai jos citiți despre tipurile de pete pigmentate și motivele apariției acestora. Cum să scapi de ele cu ajutorul rețetelor „acasă” și în ce cazuri este mai bine să consulți un specialist?

Pigmentul natural care determină culoarea pielii este melanina. Dezechilibrul acesteia va provoca tulburări de pigmentare.
Fie săruturile soarelui după o expunere îndelungată la soare fără a folosi protecția solară (în formă de cremă sau loțiune), fie petele post acneice  sau petele maronii apărute în sarcină sunt niște imperfecțiuni inestetice care trebuie corect tratate.

 

Sezonul rece a anului este timpul perfect pentru a opune rezistență acestor probleme, pentru că pigmentația se va scoate cu acizii (AHA, BHA),  vit C, vit A , etc. de aceea alegem vremea cu mai puțin soare pentru că în caniculă pielea e vulnerabilă și facilităm agravarea problemei.

Pe timp de tratament sau îngrijire care va exfolia ușor, treptat și corect tenul, recomandăm folosirea unei protecții solare ( spf 50+ ) pe timp de zi.
Atunci, cînd este vorba de pigmentație, atragem atenția la produsele predestinate de a o combate, și acestea vor conține:
 1. Vitamina C, un antioxidant potrivit tuturor tipurilor de piele cu excepția tenului sensibil. Aceasta sporește regenerarea pielii și mecanismul de apărare a dermei.
2. Retinolul (un derivat al vitaminei A), stimulează regenerarea celulelor cutanate, scoate pigmentația, uniformizează culoarea, ameliorează ridurile fine, îmbunătățește calitatea pielii de a produce colagen. Este contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează.
3. Acizii (AHA , BHA), de obicei se recomandă peeling-urile cu acizi, care vor facilita infiltrarea și acționarea mai profundă a următorilor pași de îngriire post-peeling (toner, esență, ser, cremă).
Un moment foarte important este de a combina corect produsele de îngrijire, dacă vom folosi vitamina C, este contraindicat să o asamblăm cu oarecare acizi pentru a evita iritațiile, pruritul și alte reacții adverse.

Daca în rutina de îngrijire persistă un toner sau ser acizi, el se va aplica seara , iar dimineața acesta va fi înlocuit cu unul hidratant ce va conține (acid hialuronic, vitamina E, uleiuri naturale, colagen etc).

În ce constă această cură? Eliminăm stratul de piele vechi, pigmentat, cenușiu, ridat, descuamat, asfixiat și îl înlocuim cu unul nou, curat, sănătos. Fără timp de recuperare, fără o senzație neplăcută, uscăciuni sau alte consecințe, produsele vor lucra eficient și rezultatele se vor vedea chiar după prima săptămână de rutină cu produsele atent selecționate. Un spectru larg de produse predestinate pentru a trata pigmentația, acestea nu doar vor lumina și uniformiza culoarea tenului, ele vor hidrata, vor fi și un leac pentru ridurile fine, puncte negre și acnee.

Dacă aveți pielea sensibilă și credeți că nu va face față acizilor, vă propunem să încercați produse ce conțin Acidul Glycolic, el se va potrivi perfect fără a irita sau trauma pielea și va lucra la nivelul dermei, uniformizând culoarea și lăsând-o radiantă.

Alegerea metodei de tratare a petelor pigmentate trebuie să se bazeze pe motivul formării pigmentării și necesită o examinare obligatorie a organismului. Utilizarea de produse speciale pentru uz extern dă rezultatul – petele pot deveni palide și pot scădea în dimensiune. Dar aceasta nu este de obicei suficient, deoarece nici cea mai scumpă cremă de la un producător de renume nu este în măsură să elimine cauza acestui defect cosmetic. În timp, petele apar din nou și, adesea, devin și mai pronunțate.
  
Iubiți-vă și nu păstrați temeri față de schimbări, lucruri vechi și inutile sau celule moarte, spune adio petelor pigmentare și alege produsele potrivite… Descoperă partea frumoasă care o aveți.