Ce beneficii au acizii Omega-3 pentru organismal uman?

herb.md

Omega-3 sunt o familie de acizi grași esențiali pentru organism ce pot oferi o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta. Corpul uman nu poate produce acest tip de acizi de unul singur, de aceea este necesar să îi obții din dieta zilnică.

 

Și totuși, care sunt beneficiile Omega-3 pentru organism?

După cum am menționat anterior, acizii Omega-3 nu sunt direct produși de organism, dar se pot obține ușor din alimente sau suplimente Omega-3.

Omega-3 dispune de un șir larg de beneficii pentru organism, fiind foarte important pentru buna funcționare a acestuia, și anume:

 • Întărește sistemul imunitar – acizii grași Omega-3 ajută la susținerea imunității, aceștia conțin celule existente la nivelul întregului organism. Celulele din acizi sunt responsabile pentru producerea de hormoni  care reglează coagularea sângelui, reduce inflamația.
 • Reduce depresia și anxietatea – uleiul de pește din Omega-3 este bun pentru calmarea depresiei, stresului, tristeții, anxietății, agitației și oboselii mintale.
 • Ajută la menținerea concentrației – atunci când te simți lipsit de concentrație asupra lucrului pe care îl faci, cel mai probabil ai un deficit de acizi Omega-3.
 • Contribuie la pierderea greutății – Omega-3 este util pentru orice cură de slăbire, pentru că reduce senzația de foame și stimulează metabolismul. Acizii consumați se folosesc pe post de sursă de energie, în locul carbohidraților.
 • Scade riscul de boli de inimă – acizii din Omega-3 scad nivelul colesterolului rău (LDL) și cresc nivelul colesterolului bun (HDL), astfel se previne accidentarea vaselor cerebrale.
 • Redă frumusețea părului, unghiilor și a pielii – Omega-3 este recunoscut nu doar pentru beneficiile asupra sănătății interioare, dar și exterioare a corpului uman. Acesta hidratează tesuturile care alcătuiesc unghiile, previne căderea părului și protejează pielea de inflamații.
 • Întărește sistemul nervos – acizii grași au proprietatea de a întări sistemul nervos, prevenind o mulțime de afecțiuni mintale.
 • Important în timpul sarcinei - utilizarea suplimentelor cu ulei de pește în timpul sarcinii a fost studiată ca o posibilă strategie pentru prevenirea nașterii premature, la fel ajută și la dezvoltarea a mai multor părți ale sistemului nervos.

Moduri de a consuma Omega-3

Pentru ca organismul să funcționeze în mod normal, el are nevoie de vitamine, proteine și acizi grași Omega-3. Toți acești nutrienți se obțin din alimentație sau prin intermediul suplimentelor. De regulă, suplimentele se pot consuma fără o prescripție medicală.

Alimentele care conțin o cantitate mare de Omega-3 sunt:

Carnea de pește (ton, macrou, sardine, hering, somon, stridii, caviar)

Legume și verdețuri (busuioc, spanac, brocoli)

Semințe și nuci (semințe de in, chia, soia, dovleac, nuci grecești, fistic, migdale, braziliene, etc)

Suplimentele Omega-3 conțin ulei de pește, care este cel mai cunoscut și mai frecvent consumat supliment alimentar, în special în rândul sportivilor, femeilor însărcinate și a copiilor.

Omega-3 este recomandat în rândul copiilor, aducând un n umăr mare de beneficii pentru aceștia. Un studiu susține că un consum regulat de acizi grași Omega-3 îi ajută pe copii să se comporte mai bine în societate și să fie mai tentați față de comportamente biolente și antisociale. De asemenea, contribuie la alungarea stresului, dezvoltarea creierului și creșterea nivelului de concentrare.

Acest supliment este bogat în acizi grași Omega-3, care sunt foarte importanți pentru dezvoltarea organismului și pentru menținerea sănătății. Dacă nu obișnuiești să consumi pește gras, administrarea acestui supliment ar fi cea mai bună modalitate de a obține cantitatea necesară de acizi Omega-3 pentru organismul tău. Însă, în cazul în care ești alergic la pește sau fructe de mare, ar fi necesar să te consulți cu un specialist despre administrarea suplimentului Omega-3.

Recomandări:

 • Includeți în alimentație pește, fructe, nuci și semințe, care sunt bogate în Omega-3.
 • Luați în considerare suplimentele cu Omega-3, în special dacă sunteți limitat la consumul de pește.
 • Mențineți o alimentație cât mai sănătoasă și echilibrată, de asemenea mențineți ciclul de viață activ și acordați atenție activităților fizice.

Concluzie

Consumarea suplimentelor cu ulei de pește (Omega-3) nu este tocmai obligatorie, însă este necesară persoanelor care au grijă de organismul său și își doresc un mod sănătos de viață. Dacă dorești să afli mai multe informații despre acest supliment, te poți apropia la unul din magazinele noastre, iar consultanți noștri te vor ajuta cu drag.