Livrarea in raza orașului Chișinău este gratis de la suma de 200 de lei.
Livrare rapida: 24-48 ore

Curățarea tenului - importanța acestuia pentru un ten sanatos și radiant

herb.md

Totul incepe cu pielea curata.

 Cand vine vorba de crearea unei rutine de ingrijire a pielii de la zero, este o idee buna sa incepeti cu elementele de baza.  La urma urmei, ce poate fi mai simplu decat sa te speli pe fata?  Pare absolut logic sa incepem cu o piele curata. Un produs de curatare faciala de incredere poate nu numai sa indeparteze murdaria, machiajul, transpiratia si celulele moarte ale pielii, dar poate ajuta si la vizarea unor probleme specifice, cum ar fi uscaciunea, sensibilitatea, acneea sau pielea grasa.

In timp ce folosirea unui demachiant facial pare destul de simpla, a sti ce produs sa alegi dintre numeroasele optiuni disponibile in magazine si online poate fi o provocare.  La ce anume ar trebui sa atragi atentia in compozitia unui demachiant?  Cum stii ce produse sunt cele mai bune pentru tipul tau de piele si daca componentele produsului conteaza cu adevarat?

Pentru a usura procesul de selectie, in acest articol va vom impartasi cateva ingrediente la care sa atrageti atentia data viitoare cand faceti cumparaturi pentru un demachiant facial.

De ce este important sa folosesti un demachiant?

Un demachiant facial este un produs de ingrijire a pielii conceput pentru a curata pielea.  Curatarea fetei este importanta deoarece indeparteaza murdaria, transpiratia, machiajul, excesul de sebum (ulei) si alte impuritati si poluanti pe care le intalnim fara sa stim in viata de zi cu zi.  Lipsa curatarii poate duce la infundarea porilor, ceea ce poate provoca aparitia acneei, o afectiune neplacuta de care poate fi greu de scapat. Neglijarea acestui pas important poate duce, de asemenea, la o piele plictisitoare din cauza acumularii celulelor moarte.

Cum sa alegi un demachiant facial?

 Un singur demachiant nu se potriveste tuturor. Tipul individual de piele, preferintele personale, prioritatile si prezenta oricarei afectiuni ale pielii, cum ar fi acneea sau eczema, sunt factori necesari a fi luati in considerare pentru a determina ce combinatie de ingrediente active este cea mai buna pentru dvs. In plus, anumite forme de produs (gel, crema, ulei sau spuma) sunt mai potrivite pentru unele tipuri de piele decat pentru altele.

 Pasul 1: Determina-ti tipul de piele

 Adesea ne punem intrebarea: „Care este tipul meu de piele?”. Deseori aceasta intrebare apare, atunci cand pana acum a fost aplicata vechea si clasica combinatie de apa si sapun pentru cea mai mare parte a vietii.

 Dar, uneori, aceasta intrebare vine de la cei care nu au gasit inca un demachiant eficient si de incredere, care sa ii ajute sa obtina in mod constant rezultatele pe care si le doresc.  Acest lucru se intampla adesea din cauza alegerii gresite a produsului pentru un anumit tip de piele.

 Academia Americana de Dermatologie identifica cinci tipuri principale de piele:

  • Gras
  • Uscat
  • Normal
  • Combinat
  • Sensibil

Principalul factor care determina tipul tau de piele este cantitatea de sebum sau ulei pe care o produce corpul tau.  Acest lucru este influentat de mai multi factori, inclusiv genetica, clima, varsta si medicamentele luate.

 Este bine cunoscut faptul ca genele joaca un rol in reglarea productiei de sebum. Un exemplu izbitor a fost demonstrat in studiile, care examineaza rolul istoricului familial in patogeneza acneei. Acneea moderata pana la severa este strans asociata cu antecedentele familiale la rudele de gradul intai – adica, daca parintii au pielea grasa, predispusa la acnee, este mai probabil sa ai pielea grasa, predispusa la acnee.

 Daca nu esti sigur ce tip de piele ai, exista o modalitate rapida si usoara de a afla. Este important sa evaluezi starea pielii in timp ce este curata si proaspata, fara a folosi creme, seruri si alte produse pe care le aplici de obicei in timpul zilei. Incepe prin a spala fata cu un produs moale si non-agresiv, iar dupa 30 de minute, este timpul sa evaluezi starea pielii: daca toata pielea fetei este stralucitoare, probabil ca ai pielea grasa.

 Daca pielea este stralucitoare doar in zona T (frunte, nas si barbie), cel mai probabil ai piele mixta.

 Daca este prezenta senzatia de strangere a pielii, atunci cel mai probabil aveti pielea uscata.

 Daca pielea se simte confortabil, fara uscaciune excesiva sau uleioasa, probabil ca ai pielea normala.

 Daca pielea devine rosie si exista o senzatie de arsura sau mancarime, cel mai probabil ai pielea sensibila.


Pasul 2: Selecteaza produsul potrivit

Formula unui produs cosmetic este determinata de modul in care produsul este formulat pentru a furniza ingredientul activ pe piele.  Produsele pot fi sub forma de lotiune, crema, gel, spuma, unguent, lichid, ulei etc.

 Cum afecteaza forma unui produs eficacitatea acestuia?  Cei cu tenul gras pot obtine rezultate mai bune utilizand o spuma sau un gel de curatare bland, fara ulei.  Aceste forme sunt deosebit de bune pentru indepartarea excesului de ulei si in acelasi timp ce indeparteaza murdaria. In schimb, pielea uscata, care produce in mod natural mai putin ulei, de obicei nu tolereaza nici aceste produse. Pentru a evita eliminarea umiditatii din piele, sunt de obicei recomandate emulsiile de curatare pentru pielea uscata.

 Pentru tenul mixt, poate fi dificil sa alegeti un singur produs.  Cand vine vorba de demachiant pentru ten mixt, cel mai bine este sa alegeti un gel bland sau un demachiant spumant.  Puteti oricand sa hidratati separat zonele uscate ale pielii in etapele ulterioare ale rutinei de ingrijire a pielii.

Pasul 3: Stabiliti ce componente vi se potrivesc

 Asadar, ati determinat tipul de piele si ati decis ce produs de curatare a pielii va functiona cel mai bine pentru dvs. Ramane o intrebare evidenta: de unde sa stii ce substante sa cauti in compozitie?  La ce ar trebui sa fii atent in functie de tipul tau de piele si de problemele care trebuie rezolvate?  Mai jos veti gasi cateva dintre ingredientele pe care cred ca ar trebui sa le aveti in vedere atunci cand cumparati un produs de ingrijire.

Cele mai eficiente ingrediente de cautat in demachiantele faciale

  1. Ovaz coloidal

 Utilizarea ovazului in ingrijirea pielii nu este o noutate: baile cu fulgi de ovaz au fost folosite de secole ca remediu pentru multe afectiuni ale pielii cu mancarime, cum ar fi varicela si efectele expunerii la iedera otravitoare.  Ovazul coloidal este ovaz macinat fin, care este fiert si amestecat intr-o lotiune, crema sau demachiant pentru a produce efecte diferite asupra pielii.

 Ovazul are proprietati antioxidante si antiinflamatorii care au un efect calmant, atunci cand este aplicat pe pielea uscata, iritata sau sensibila.  Exista un studiu in care crema de ovaz coloidala de 1% a imbunatatit semnificativ pH-ul pielii, functia de bariera si hidratarea la persoanele cu eczeme usoare pana la moderate in doar 2 saptamani.

  1. Ceramide

Ceramidele sunt lipide naturale care joaca un rol important in structura stratului superior al epidermei, stratul cornos. Stratul cornos este stratul cel mai exterior al epidermei si este vital pentru functia de bariera a pielii, deoarece asigura ca substantele nocive raman in afara locului lor, prevenind in acelasi timp uscarea cauzata de pierderea excesiva de apa prin piele.  Utilizarea unui produs de curatare faciala care contine ceramide poate ajuta la mentinerea umiditatii si hidratarii si chiar la restabilirea unei bariere a pielii compromise - o consecinta a unor afectiuni inflamatorii ale pielii, cum ar fi eczema.

  1. Acid hialuronic

Acidul hialuronic (HA) este un ingredient versatil pentru ingrijirea pielii, potrivit pentru toate tipurile de piele si poate fi benefic in special pentru persoanele cu piele uscata sau sensibila. Acidul hialuronic este prezent in mod natural in organism si actioneaza ca un umectant, ajutand la legarea apei de colagen si, prin urmare, la retinerea umiditatii si la mentinerea hidratarii.

  1. Squalan

Squalanul (un derivat mai usor al squalenului) este o alta lipida naturala care lubrifiaza pielea.  Pe langa efectul de hidratare, are si efect antioxidant si este potrivit pentru toate tipurile de piele.

  1. Acid salicilic

 Acidul salicilic este un beta-hidroxi acid (BHA) folosit in mod obisnuit pentru a trata acneea.  Este o substanta liposolubila, care ii permite sa patrunda adanc in pori si sa aiba un efect de exfoliere.  Aceasta adancime de penetrare il face un demachiant ideal pentru persoanele cu ten gras sau mixt.

  1. Peroxid de benzoil

 Peroxidul de benzoil are multe beneficii pentru piele, dar este cel mai bine cunoscut pentru proprietatile sale anti-acnee. Omoara Cutibacterium Acnes, bacteria care cauzeaza aceasta afectiune si, de asemenea, ajuta la desfundarea porilor prin eliminarea excesului de sebum si a celulelor moarte.  Acest efect combinat de reducere a bacteriilor si a sebumului are ca rezultat o reducere vizibila a eruptiilor la persoanele cu tipuri de piele grasa.

  1. Alfa hidroxi acizi (AHA)

 Alfa-hidroxiacizii (AHA), cum ar fi acizii glicolic si lactic, servesc ca exfolianti chimici pentru piele.  Indepartand usor celulele moarte ale pielii de la suprafata, AHA ajuta la desfundarea porilor, ceea ce poate fi deosebit de benefic pentru pielea grasa si predispusa la acnee.

  1. Peptide

Peptidele sunt elementele de baza ale proteinelor formate din lanturi scurte de aminoacizi.  Demachiantele care contin peptide pot fi folosite pentru toate tipurile de piele, dar vor beneficia in primul rand persoanelor cu pielea matura, uscata sau sensibila.  Popularitatea peptidelor se datoreaza capacitatii lor de a fi usor absorbite in piele si de a indeplini o varietate de functii, inclusiv reducerea semnelor de imbatranire prematura si mentinerea hidratarii.

Concluzie: Toate tipurile de piele au nevoie de curatarea zilnica, dar nevoile fiecarui tip vor fi diferite.  Fie ca esti abia la inceput in lumea ingrijirii pielii sau ai deja experienta, acest ghid te va ajuta sa dezvolti o rutina eficienta, incepand cu o piele a fetei curate.