Livrare gratuită de la doar 200 MDL!
Livrarea în Chișinău este gratuită de la 200 lei. În alte localități livrarea este gratuită de la 500 lei.

Sfaturi de aplicare a produselor cu protecție solară

herb.md

Sfaturi de aplicare a produselor cu protecție solară

Se apropie acea perioadă a anului, când soarele intră deplin în forță și ne bucură cu prezența sa. Însă, să nu uităm și de razele ultraviolete nocive pentru pielea noastră. Expunerea la soare ar putea afecta mult pielea prin apariția petelor pigmentare și provocarea arsurilor pe piele. Pentru a crea o barieră de protecție pentru pielea noastră este recomandată aplicarea produselor cu protecție solară.

Pentru ca un produs destinat protecției solare să protejeze cu adevărat de soare este extrem de important să atragem o atenție maximă factorului cu protecție solară – SPF (sun protection factor). Factorul respectiv ne comunică despre cantitatea maximă a razelor care ajung pe pielea noastră. Spre exemplu, crema cu SPF 30 va diminua de circa 30 ori intensitatea razelor, care ne ating pielea, ceea ce semnifică că doar 3% din raze reușesc să treacă prin protecție. Crema cu SPF 50, va permite trecerea a doar 2% din raze.

Atrageți o atenție deosebită ingredientelor în produsele cu protecție solară. Unul dintre filtrele cu protecție solară, este filtrul mineral sau fizic, aici printre ingrediente veți putea regăsi – Oxidul de zinc (Zinc Oxide), care protejează de razele UVA și UVB, un alt ingredient este dioxidul de titan (Titanium Dioxide), care protejează de razele UVB. Un alt filtru des întâlnit – este filtrul organic sau chimic, dintre acestea în lista ingredientelor puteți regăsi Tinosorb, Uvinul APlus, Mexoryl. Deseori, în produsele cu protecție solară le găsim pe ambele tipuri, ceea ce ne permite să avem un rezultat mai bun, stabil și o textură ușoară a produsului.

Aplicarea corectă a protecției solare

  • Produsele cu protecție solară trebuie aplicate cu 20 de minute înainte de a ieși din casă.
  • Produsul pentru protecție solară se aplică ultimul în rutina de îngrijire a tenului. Se recomandă folosirea produsele cosmetice decorative, după 10-15 minute de la finisarea rutinei de îngrijire.
  • Produsul cu protecție solară se aplică în cantitate generoasă, dacă produsul urmează a fi folosit ca protecție pentru față, atunci cantitatea necesară de produs este egală cu 2 fâșii de lungimea degetelor arătător și mijlociu. În cazul în care aplicați o cantitate mai mică, protecția solară are un factor de protecție mai mic decât SPF-ul menționat pe ambalajul produsului.
  • Produsul cu protecție solară se aplică cu mișcări de netezire,  din centrul feței spre linia parului, pentru protejarea corpului de razele solare vom folosi aceleași mișcări de netezire pentru răspândirea produsului pe piele. Mișcările circulare nu sunt recomandate în cazul produselor cu protecție solară .

Ai grijă de pielea ta corect alături de echipa Herb